Sekar Pocung

Pasemon (Sekar Pocung)
Dening : Ir. RM. Condroyono, MSP

Pra priyantun
Ampun lali ampun bingung
Niki jaman napa
Jaman mardikaning nagri
Awya lena nggennya lelabuh Negara

Aja gemblung
Wong waras kok laku pengung
Lali marang darma
Darmaning pangarsa jati
Lirwa marang tanggung jawab lelabuhan

Dasar linglung
Aja ragu aja bingung
Mamang tandang grayang
Mangro tingal mangro ati
Boya cetha ingkang dadya kersanira

Mula iku
Gegulangen golek ngelmu
Ubengana jagat
Nggennya ndulu kang permati
Aywa  namung gumunan lan parisuka

Nulad Ratu
Nora kena mangu mangu
Anggennya ngandika
Datan kenging wola wali
Dimen saget dados pikukuh kawula

Jejer ratu
Wicaksana sarta agung
Nulad hastha brata
Datan lirwa hangugemi
Dimen dadya ratu agung binathara

Sinanggit rikala : buta papat manjing nata (1945 tahun Jawi), nunggal nyawiji ilang sakloron (2011)

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: